vrijdag 16 februari 2018

Volle bak

Het weer van vandaag vertoonde 2 gezichten. Vannacht vroor het licht, vanmiddag was het bijna 8 graden.
's Avonds begon het alweer te vriezen. Daar het overdag droog en zonnig was, was het heerlijk weer om te fietsen. Na een rit naar en van min werk fietste ik om 5 uur naar de Vondellaan, waar ik in de Leidse IJshal het weekeinde goed kon beginnen door kinderen van de IJVL les te geven.
Bij aankomst stonden er meer fietsen dan gebruikelijk en bij Ooms Sport stonden middelbare scholieren, die schaatsen kwamen huren.
Dit was nog maar het begin. Op de buitenbaan zouden een kleine 100 leerlingen van het Rijnlands Lyceum komen schaatsen. Dat was voor ons de eerste uitdaging: onze kinderen van de buitenbaan plukken. Met 30 kinderen op de binnenbaan begonnen we in 3 groepen aan onze training. Het was dus met recht een volle bak.
Waar het ook volle bak was, was in Zuid-Korea. Bij de Olympische Spelen in Pyeongchang reed het Nederlandse smaldeel volle bak. Annouk van der Weijden moest in de eerste rit de tijd zetten. Ze kwam uiteindelijk 0,19 seconden tekort voor een medaille. Heel zuur om zo te verliezen.
Maar er klonk wel weer gejuich van de Oranjefanclub op. Esmee Visser, de onbevangen debutante uit Beinsdorp, gleed in 6.50.23 naar het goud op de 5 kilometer. 
De zesde gouden plak na 7 afstanden. En als we Ted-Jan Bloemen heel stiekem toch als Nederlander tellen, dan wordt de 100% score bereikt. Een perfecte score.

Geen opmerkingen: