vrijdag 23 februari 2018

Dubbelslag voor Kjeld

Hoe spannend wil je het hebben. Op de 1000 meter werd een ouderwetse Nederland-Noorwegen uitgevochten door de winnaars van de 500 en de 1500 meter: Håvard Lorentzen en Kjeld Nuis.
Het verschil in dit prestigeduel bedroeg uiteindelijk vier honderdste van een seconde. Als je alleen het woord "vier" uitspreekt, dan ben je al over die tijd heen. Gadegeslagen door heel veel bekenden in de Leidse IJshal, waar de basis is gelegd voor deze dubbelslag voor Kjeld Nuis, kon iedere schaatser in de Leidse regio trots zijn op deze IJVL-er.
Zelf moest ik werken, maar gelukkig kun je tegenwoordig vrijwel alles live op internet zien. Maar eerlijk is eerlijk: tegen de sfeer in de Leidse IJshal kon weinig op.
Nu moet je als schaatser altijd scherp blijven. Dat deed mijn trainingsmaat Wierd Wagenmakers dan ook, toen hij me mailde: "Heb je gezien welke muts de vader van Kjeld Nuis op zijn hoofd had op de tribune na zijn overwinning? .....!"
Ik bekeek het filmpje op de site van de NOS en inderdaad, daar zag ik op 1.10 de pet met het logo van 333m.nl, een actie, die ik iedereen van harte kan aanbevelen!
Eén ding is zeker: Kjeld heeft er niet met de pet naar gegooid!

Geen opmerkingen: