zaterdag 5 september 2020

Duintraining

Voorafgaand aan de laatste strandtraining van het seizoen, die ik maandagavond ga geven, had ik vandaag samen met Hans Boers al een voorproefje hiervan.

Na vanmorgen bij "De Helianth" de wekelijkse voorraad zoutarm brood opgehaald te hebben, fietste ik rond half 12 met een klein ommetje naar Den Deijl, waar ik met Hans had afgesproken. We reden naar een parkeerterrein in de buurt van Duinrell, vanwaar we naar "De Klip" liepen, de eerste klim van de dag.  

Bij de Ganzenhoek sloegen we op een wandelpad linksaf  richting Meijendel en hielden telkens links aan. Op een gegeven moment stuitten we op een klaphekje. Dat kenden we nog niet, net zo min als het zandpad erachter. Er volgde wat korte klimmetjes in het mulle zand. Zwaarder dan andere paden, dus om te trainen ideaal.
We liepen parallel aan het fietspad richting Den Haag. Op een gegeven moment boog ons pad richting fietspad. Dit staken we over en kwamen toen op een voor ons nieuw schelpenpad met een uitkijkpunt op het hoogste punt van dat duin.

Het pad boog terug en via de duinvallei liepen we noordwaarts. We haalden een tiental wandelaars in en via wat klimmetjes kwamen we uit bij het parkeerterrein bij Wassenaarse slag. 

We liepen naar het strand toe, waar we zagen, dat Mark Rutte druk bezig was om zich voor te bereiden op de komst van de tweede golf.

Daar wachtten wij niet op. Over het brede strand liepen we langs de vloedlijn richting Katwijk om de eerste duinopgang te nemen. Het was een lange en hoge klim in het mulle zand. Tijdens de strandtrainingen is dit, mits in pittig tempo, de zwaarste oefening.

Over een schelpenpad liepen we naar het fietspad, waar we bij het fietspad tussen Katwijk en Wassenaar uitkwamen. Bij het al een paar jaar leegstaande theehuis in de duinen liepen we via een volgend klaphekje een volgend natuurgebied in met flink wat korte, steile klimmetjes in mul zand. 

De temperatuur mocht dan niet zo hoog zijn, maar wij zweetten flink. In het zonnetje voelde het ook een stuk warmer aan. Kortom: om te sporten was het een prachtige dag.
Door het mooie duingebied liepen we naar het fietspad richting Wassenaar en via "De Klip" kwamen we weer bij het parkeerterrein uit. Hans zette me af bij de hoofdingang van "De Horsten". Ik wandelde naar "Den Deijl, waar ik mijn fiets pakte en naar de volkstuin reed. Op ons paradijs op postzegelformaat lunchten mijn vrouw en ik samen.
Het klopt: we zaten inderdaad onder een vijgenboom.


Geen opmerkingen: