vrijdag 4 september 2020

Begeleid proefverlof

Na de fikse hoeveelheid neerslag van gisteren was het alleraardigst nazomerweer. Het was droog, er stond niet al te veel wind en met temperaturen rond de 20 graden kon je buiten zowel zitten als actief zijn.

Beide deed ik, veelal samen met mijn vrouw. We ontbeten samen, waarna Ada met haar vader ging fietsen. Ik deed het ook, maar elders. In de Leidse binnenstad deed ik boodschappen. Na deze thuisgebracht te hebben, fietste ik door naar de volkstuin, waar ik bramen en frambozen ging plukken.


Daar kwamen mijn vrouw en mijn schoonvader ook naar toe. Tijdens het plukken proefden we dit zomerfruit. Het smaakte prima. Dat deed de lunch ook, die Ada en ik thuis nuttigden.
Om 3 uur fietsten we naar Hillegom. Dat deden we tot De Engel over de weg, die we meestal nemen. Nu sloegen we af en fietsten over een deel van de route van "Hollen door de Bollen".

Langs de Keukenhof en een aantal bollenvelden vol herfstbloemen trapten we naar de steenfabriek van Hillegom. Vlak daarbij lag ons reisdoel: "Klein Duimpje".

Daar had ik met Bas en Nel Warnink en Joep Kapiteijn afgesproken. Op het ruim bemeten terras konden we bijkletsen en niet te vergeten een paar biertjes proeven. Daar mijn vrouw mij vergezelde, was er duidelijk sprake van een begeleidproefverlof.

Onder toezicht van 4 paar ogen dronk ik de Bloedmaan helemaal leeg. Daarna stapte ik met voldoende bloeddoping in de aderen over op de Sterke blonde.
Ook deze ronde wist ik zonder kleerscheuren en blauwe plekken door te komen. Daar zowel mijn vrouw als ik dit jaar 65 jaar zijn geworden, besloot ik om de beide rondjes als traktatie voor onze rekening te nemen.
Na afscheid van onze vrienden te hebben genomen, fietsten we  de 20 kilometer in een soort tijdrit naar huis toe. We wilden op tijd zijn voor de eerste aflevering van "Vroege vogels"

Ik reed tijdens dit begeleid proefverlof vrijwel constant op kop met de kop in de wind. Maar ja, ik had dan ook voldoende bloedmaan in mijn bloed....

Geen opmerkingen: