donderdag 10 september 2020

Joke Augustinus

Joke Augustinus was in de Leidse sportwereld een begrip. Talloze jaren organiseerde zij de buitenschoolse sport. In mijn functie als coördinator van het schaatsen op noren in de Leidse IJshal kreeg ik ook met haar te maken. Vanavond was haar afscheidsreceptie, daar zij met een welverdiend pensioen gaat.

Na vanmorgen via de volkstuin en door de duinen naar mijn werk gefietst te hebben, aten mijn vrouw en ik op deze mooie nazomerdag om kwart voor 6 in onze achtertuin, waarna ik naar de kantine van Sporting Leiden fietste.

Toen ik bij de voetbalvelden aankwam, zag ik Tjeerd Scheffer, de voorzitter van Leiden Marathon. Daar op de site gisterenavond nog steeds te lezen was, dat de marathon op 22 november gehouden zou gaan worden, vroeg ik aan hem, of dat nog steeds zo was, nu alle andere loopevenementen afgelast waren.

Hij moest me teleurstellen. Een uur geleden was vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen ook de Leidse marathon vervallen. Hopelijk kunnen we op zondag 9 mei 2021 beginnen aan de 42.195 meter in en om de Sleutelstad.

Hoewel niet onverwachts, was het toch geen leuke binnenkomer. Maar de knop ging meteen om bij de receptie. Mijn cadeau was persoonlijk. Een gesigneerd exemplaar van "Molen- en Merentocht".

Joke vertelde, dat ze als 8-jarige de Molentocht geschaatst heeft. Op kunstschaatsen nota bene!
De receptie was trouwens door de coronacrisis in drieën gedeeld, zodat het mogelijk was om voldoende afstand tot elkaar te bewaren.

"Jullie zijn de derde helft", kregen we te horen, toen de onvermijdelijke toespraken een aanvang namen. Een juiste keuze, want in deze helft zijn we op ons best.

Desondanks werden we om half 8 verzocht de kantine te verlaten, daar de clubleden van Sporting Leiden natuurlijk niet uit hun eigen kantine geweerd konden worden.
In ieder geval is duidelijk, dat we ons dit jaar zonder wedstrijdlopen op het schaatsseizoen met hopelijk natuurijs voor moeten bereiden. 't Is net oars!

Geen opmerkingen: