dinsdag 1 september 2020

Springtraining

Gisteren begonnen de scholen in onze regio weer. Dat was te merken aan de drukte bij de scholen en op de fietspaden.

's Avonds hadden we weer de wekelijkse droogtraining van de IJVL. Ik haalde Jos Drabbels op. Samen reden we naar het clubhuis van "Swift". De dienstdoende trainer was Frank Steenkamp.
Met zijn twaalven vertrokken we naar het Romeinse fort.

Daar begonnen we op de om te trainen heerlijke zomeravond met een drietal Steigerungen. Zelf vind ik dit altijd een heerlijke oefening om warm te worden. Want warm worden zouden we. Frank had een training samengesteld met heel veel schaatssprongen.


Telkens voerden we de sprongen in series uit met 30 seconden inspanning en 30 seconden rust. Op een gegeven moment gaat dat er toch wel inhakken.
Aan het slot van de training hadden we nog een minuut of 10 schaatsstappen. Hierbij kun je meer op je techniek letten dan bij de sprongoefeningen.

Voor je conditie zijn de schaatssprongen prima, maar met teveel sprongen achter elkaar moet je wel uitkijken voor blessures. Je hebt immers weinig hersteltijd tussendoor. Zelf had ik de training anders ingedeeld: schaatsstappen en -sprongen zou ik om en om doen.
.
Maar goed, maandag mag ik de strandtraining weer verzorgen. Dan is het mijn beurt om een training te bedenken, waarbij iedereen aan zijn trekken komt.
Daar je van al dat springen dorst krijgt, gingen we met het bekende kwintet naar café "Plantage", waar we op het terras een genoeglijke afsluiting van de training hadden.

Ik had de training goed verteerd, want ik had vandaag geen spierpijn. Dat gold niet voor Wim Slootweg, waar ik vanmiddag witte hortensia's haalde voor mijn vrouw. Vandaag is officieel haar pensioen ingegaan.

Teneinde te voorkomen, dat ik het verwijt krijg, dat ik alleen de bloemetjes buiten zet....

Voor Wim kende ik trouwens een probaat middel tegen spierpijn na een pittige springtraining.


Geen opmerkingen: