woensdag 16 september 2020

Klimmen

Vandaag stond in het teken van het klimmen. Het begon al bij het aanschouwen van  recente foto's van een trainingsmaat in de Säcksischen Schweiz. Daar vonden wij in augustus 2014 een prachtig traject in het kader van bergbeklimmen voor beginners.

Klimmen deed ik ook als Ploegleider. Met 146 punten had ik de hoogste score in een Touretappe. Met 1048 punten sta ik op de 1750e plaats. Een kleine 2 weken geleden stond ik 5783e. De keuze voor veel klimmers was dus zo gek nog niet. En dan te bedenken, dat Egan Bernal vandaag heeft opgegeven, terwijl de Ronde van Frankrijk het hoogste punt bereikte.
De Colombiaan Miguel Angel Lopez won de Koninginnenrit naar de Col de la Loze. Het was een titanenstrijd in de laatste kilometers. Man tegen man. Wielrennen zoals wielrennen hoort te zijn. Degenen, die het minst in het rood reden, klommen het best naar boven op stukken weg van 20%.

Wat ook snel klimt is het aantal coronabesmettingen. Vooral in studentensteden. Leiden staat nu op een twijfelachtige 6e plaats. De stijging is dusdanig hoog, dat Noord- en Zuid-Holland door België en Duitsland code rood hebben gekregen.

Deze klim hadden we beter achterwege kunnen laten....

Geen opmerkingen: