maandag 28 september 2020

"Je kan je tent wel opslaan bij de IJshal!"

Ik fietste vanmorgen nietsvermoedend naar de Vondellaan om weer water te gaan spuiten op de langzaam groeiende ijsvloer. Bij aankomst in de Leidse IJshal bleek, dat er voldoende spuitgasten aanwezig waren, temeer daar de Zamboni hen ook een deel van het werk uit handen nam.
Maar ijsmeester Jan van Rijn was niet voor één gat te vangen. Hij had een andere klus voor me. Bij de ingang de IJshal was het geraamte van een grote partytent geplaatst, die met schroeven was verzegeld in de stoeptegels. Mijn taak was om de tentzeilen erop te leggen en met stevige elastieken vast te maken.

Met ruim 40 jaar ervaring met fietsvakanties was dit een kolfje naar mijn hand. Ik weet niet, hoe vaak ik een tent opgezet heb, maar dat moet in de buurt van de 1000 liggen. Deze tent kon er ook nog wel bij.

Gekscherend hadden mijn trainingsmaten wel eens gezegd: "Je kan je tent wel opslaan bij de IJshal!"
Ik had nooit gedacht, dat ik het daadwerkelijk een keer zou doen.
Deze tent is echter met hele andere bedoelingen opgezet. Het is gedaan in het kader van de coronamaatregelen, waar men in de Leidse IJshal heel serieus mee omgaat.

Het was buiten een stuk warmer dan binnen, dus zo erg was het niet om anderhalf uur buiten te werken. Wat dat aangaat is spuiten een kouwe klus. Maar doordat de buizen nog kletsnat waren van de regen van eerder op de dag en ik bijna constant boven mijn hoofd werkte, liep het mijn mouwen in.

Maar verder was het droog. Ik heb in mijn leven ook wel eens een tent op moeten zetten in de stromende regen.

Om kwart voor 11 stond de tent klaar voor gebruik. Op zondag 4 oktober kan de deur van de IJshal open voor het nieuwe schaatsseizoen. Men kan nu buiten droog wachten voor men op anderhalve meter afstand één voor één naar binnen kan.
Na mijn taak verricht te hebben, werkte ik vanmiddag in de bibliotheek van Valkenburg. Mijn laatste werkweek is nu toch echt begonnen.

Geen opmerkingen: