zondag 25 april 2021

Lepelaarsloop


In deze coronatijd mag je slechts zeer spaarzaam bezoek ontvangen. Zodoende had mijn vrouw haar verjaardag over drie dagen uitgesmeerd. Vrijdag haar ouders, gisteren een drietal vrienden en een zus op de tuin van mijn neef en vandaag onze dochters op de volkstuin.

Zodoende hadden we ruimte genoeg om de anderhalve meter afstand te waarborgen. Na de thee wandelden we een aardig stukje in de omgeving van de volkstuin, waarbij onze kleinzoon ging mountainbiken op zijn loopfiets. Je moest flink doorstappen om hem bij te kunnen houden.

Na de wandeling aten we een flinke kop pompoensoep en een maaltijdsalade, voordat we om 6 uur vertrokken. De zon was zakkend en het koelde flink af.

Vanmorgen was het na vorst aan de grond nog een stuk kouder, toen ik aan een duurloop van 10 kilometer begon.

Ik had donderdag een flinke bos bloemen gehaald bij een trainingsmaat, die kweker is. Ik had beloofd om de bloemen in natura te betalen. Vanmorgen liep ik dan ook met een drietal speciaalbiertjes in een klein rugzakje om mijn schuld te voldoen. Ik kan u vertellen, dat het niet soepel loopt.
Via het Valkenburgse meer liep ik terug naar huis. In een sloot net voorbij dit meer zag ik een lepelaar in het water rondstappen om zijn kostje bij elkaar te scharrelen.

Het was de eerste lepelaar, die ik in 2021 gezien heb. Vroeger was de lepelaar een zeer zeldzame vogel, maar de laatste jaren zien we de lepelaar in onze omgeving ieder jaar. Toch maakte de lepelaar deze trainingstocht wel bijzonder.

Van mijn trainingsmaat kreeg ik vanavond een appje, dat het biertje erg lekker was. Dat klopt. Ik weet wel, wat ik weggeef.

Geen opmerkingen: