woensdag 28 april 2021

Stoeprand...stop!

Het zou vandaag de warmste dag van de week worden. Doordat het vanmiddag in het westen van het land bewolkt werd, was het op KNMI-meetpunt Voorschoten gisteren toch nipt warmer: 15,2 graden versus 15,1 graden Celsius vandaag.

Desondanks was het aangenaam weer. Ideaal weer om te fietsen. Dat deed ik dan ook. De eerste rit was naar de huisarts toe, waar ik mijn bloeddruk liet meten. Na 3 weken met een verlaagde dosis nifedipine was de bloeddruk niet gestegen, maar ten opzichte van de laatste meting juist gedaald: 126 om 68. Goed laag dus.

Verder kreeg ik een verwijsbrief mee om mijn bloed te laten onderzoeken. Als je wat ouder wordt, kan het geen kwaad om jaarlijks te kijken, of de bloedwaarden nog steeds goed zijn.
Daar je niet zomaar naar het laboratorium kunt gaan, maar online een afspraak moet maken, komt de bloedprik morgen aan de beurt.
Vanaf de huisarts haalde ik wat boodschappen bij "De Helianth" en op de Boerenmarkt. Op de terugweg fietste ik langs de Leidse IJshal. Ik zag, dat de ijsmeester aanwezig was. Ik ging naar hem toe en bij een kopje thee konden we even bijpraten.
Op een gegeven moment zei Jan van Rijn: "Nu je er toch bent...."

Hij had een klein klusje, dat hij niet in zijn eentje kon klaren. Er moesten een paar schroeven aangedraaid worden in de boarding. Ik moest de schroef aan de andere kant vasthouden. Binnen 5 minuten was de klus geklaard.
Thuisgekomen was mijn vrouw met wat computerzaken bezig. Ze had een mailtje gehad, dat er een reservering binnengekomen was bij de bibliotheek in Katwijk. Ik keek of er nog een ander boek aanwezig was, dat ik wilde reserveren. 

Nu onze kleinzoon met zijn loopfiets veel meer snelheid ontwikkelt, is het belangrijk om hem wat verkeersveiligheid bij te brengen. "Stoeprand...stop!" van Dick Bruna.
Ik reserveerde het. 
Na in onze achtertuin geluncht te hebben, fietsten we samen naar de volkstuin. Ik had een zak pootaardappels in mijn fietstas. Ze zijn van het ras "Frieslander". Toch een geruststellende gedachte, dat we in het najaar Friese aardappels van eigen tuin kunnen eten met het oog op een eventuele Elfstedentocht.

Ik reed via de duinen naar Katwijk toe, waar ik beide boeken ophaalde. Onder een zwaar bewolkte hemel fietste ik terug naar de volkstuin. Daar ik onderweg wat spetters voelde, was het verstandiger, dat ik naar huis zou gaan om de tomatenstekken binnen te zetten. Tomatenplanten kunnen niet zo goed tegen regen. Mijn vrouw kon wat klussen op de volkstuin afmaken.
Thuisgekomen stond de kilometerteller op 46 kilometer. Met de 39 kilometer van gisteren begint het toch ergens op te lijken.

Geen opmerkingen: