zondag 4 april 2021

Duin- en Bollenstreek

Eén van de gratis regionale weekbladen, die we in onze jeugd in Nieuw-Vennep in de brievenbus kregen, was "Duin- en Bollenstreek". Het was een prima samenvatting van de fietstocht van Eerste Paasdag.

Als echte pensionado's hadden we ons paasontbijt om een uur of 10. Rond het middaguur fietsten mijn vrouw en ik naar de volkstuin toe. Het was behoorlijk fris onder het wolkendek.

Gelukkig stond er weinig wind.

Na een paar kleine klusjes gedaan te hebben fietsten we richting duinen. Mijn vrouw ging zuidwaarts, daar zij in de duinen zou gaan wandelen met een van onze dochters.

Ik fietste naar het noorden toe. Door de duinen reed ik via Katwijk naar Noordwijk en vandaar via de bollenvelden naar Noordwijkerhout, waar ik het graf van mijn oudste broer Kees en zijn vrouw Fia bezocht.


Daarna fietste ik door naar de plek, waar de bijzondere bollencollectie van mijn broer nu te bewonderen is. Her en der was het aardig druk op de bollenvelden, al probeerde men wel voldoende afstand van elkaar te houden. Onbegrijpelijk, dat de Keukenhof, waar gereguleerd wat druk van de ketel te halen was, nog steeds gesloten moet blijven.
De tuin, die ik ging bezichtigen, is een afgesloten tuin, die door mijn neef Eric en zijn zoon Bastiaan wordt bijgehouden. Als oom mag ik gratis komen, maar op deze dag had ik een bijzonder Paasei mee. Ik hoefde het niet te verstoppen.

Terwijl de bollenvelden om ons heen een stuk drukker waren, kon ik rustig foto's maken. 


De variëteit in vorm en kleur is enorm te noemen bij de tulpen. Maar dat geldt ook voor de narcissen.

Na mijn brood opgegeten te hebben nam ik afscheid. Binnenkort ga ik nog eens kijken. Dan zullen er meer tulpen te zien zijn.

Via Voorhout en Rijnsburg fietste ik over redelijk rustige wegen langs heerlijk geurende hyacinten. Het was ondanks het koude weer een fijne fietsrit van 52 kilometer door de Duin- en Bollenstreek.

Geen opmerkingen: