zaterdag 3 april 2021

Leugenloop

Na het Kamerdebat over "Pieter Omtzigt: functie elders", kon je er op wachten: er volgde op internet een golf aan creatieve plaatjes na het creatief omgaan van onze premier met de waarheid.

Vanmorgen kwam het ene appje na het andere binnen, de ene nog leuker dan de andere.


Na het ontbijt deed ik boodschappen bij "De Helianth" voor mijn schoonouders en onszelf. De boodschappen van Ada's ouders bracht ik meteen weg, terwijl mijn vrouw een Paasbrood bakte. Intussen werden er op internet nieuwe poetsen gebakken.


We lunchten om 12 uur, daar ik om 1 uur met Hans Boers had afgesproken om te gaan lopen vanaf de Kniplaan. Op weg er naartoe kon ik nog even een stuk Paasbrood wegbrengen naar mijn schoonouders. Een gehoorzamer man dan mij moet je met een kaarsje zoeken.....


We liepen het rondje Vlietlanden, waarbij we eerst tegenwind hadden. Windkracht 5 is behoorlijk te noemen.

In een gedeelte van het bos werd naar Paaseieren gezocht. Typisch een activiteit, die vaak op Paaszaterdag plaatsvindt. Ik had geluk. Ik vond er ook één.

Hans en ik liepen heerlijk in het lentezonnetje. Het voelde vooral op de terugweg aangenaam aan.

We kwamen ook langs de Vogelplas. Mijn geheugen vertoonde geen hiaten. Hier hadden we met veel plezier onze streken uitgehaald.

Pardon, gezet!

Na de loop namen we afscheid van elkaar, waarbij we ons erover verbaasden, dat zo'n doorgewinterde politicus denkt, dat hij wegkomt met het een loopje nemen met de waarheid.

Op weg naar huis fietste ik naar de fietstunnel naar Zoeterwoude onder de A4. Deze was weer open. Als ik een keer een halve marathon wil lopen, dan kan ik het oude parcours van de Leiden Marathon weer volgen.

En dat is niet gelogen!

Maar als bibliothecaris in ruste, nou vooruit, een beetje dan, wil ik Mark Rutte wel bedanken voor de boekpromotie, die hij pleegt.

Ineens is "Pinokkio" van Carlo Collodi weer razend populair.


Het is altijd handig als je weet, wat je sterke punten zijn als je een functie elders moet zoeken.

Geen opmerkingen: