maandag 12 april 2021

Sneeuw

De start van de dag was frisjes te noemen.

Bij het ontbijt sneeuwde het en de hele ochtend vielen we winterse buien. Met bovenluchten van 40 graden onder nul komt de neerslag in de vorm van sneeuw of hagel naar beneden zetten.

Rond het middaguur brak de zon door en werd het wat warmer.

Na de lunch fietsten we met onze kleinzoon naar mijn schoonouders toe, waar we thee dronken. Op de terugweg reden we langs de buitenrand van de Stevenshof, waar de schaapskudde met lammetjes voor een lentesfeer zorgde.

Na het avondeten werd onze peuter weer opgehaald door zijn moeder. Een uur later zat ik achter de computer voor een Zoom-vergadering van de trainers van de IJVL om het afgelopen schaatsseizoen te evalueren. Er werd teruggeblikt op de schaatslessen in de Leidse IJshal, op de Haarlemse IJsbaan  en De Uithof en natuurlijk ook op de prachtige natuurijsperiode op de Vogelplas en de Kagerplassen.

Iemand merkte snedig op: "Evalueren van de winter? Ik heb vanmorgen nog in de sneeuw getraind!"

Ook werd er vooruitgeblikt op de komende zomer: de droogtraining, het skeeleren en eventueel het samen trainen op de racefiets, terwijl er ook werd uitgekeken naar de komst van IJshal "De Vliet" en de gevolgen, die dat voor de IJVL gaat hebben met betrekking tot de schaatstraining.

Wat dat aangaat pasten de weersomstandigheden van vandaag prima bij een ijssportvereniging.

Geen opmerkingen: