donderdag 15 april 2021

Voedselbank

Het weer, dat we de laatste week hebben, wordt in meteorologische kringen ook wel de zaagtand genoemd.

Als je onderstaande temperatuurgrafiek voor de komende 14 dagen bekijkt, dan snap je wel waarom.Na het ontbijt fietste ik via de Leidse binnenstad naar de Voedselbank op het Waardeiland om een klein pakketje voedsel af te leveren.

Met de noordenwind tegen voelde het best wel koud aan na een nacht met ruim 3 graden vorst aan de grond.

Ik fietste door naar "De Helianth" in de Herenstraat, waar ik onze eigen voorraad aan wilde vullen. Op de terugweg naar huis voelde je het warmer worden. Vanmiddag zou de temperatuur op 10 graden Celsius pieken.

Aan het eind van de ochtend zouden we bezoek krijgen. Mieke en Rens, die naar de regio Arnhem zijn verhuisd, waren in Leiden en kwamen bij ons lunchen. De laatste keer, dat we hen gezien hadden, was tijdens de fietstocht door Noord-Nederland van juli vorig jaar.

Van hen kregen we "Het fietsboek" van Paul de Moor en Wendy Panders. Wij hadden hen "Tussen Voorschoten en Leiden" van Jan Sloof laten zien. Dit boek over de geschiedenis van "Voorschoten aan den Rijn" leek hen wel een leuke herinneringen aan hun jaren in de Stevenshof.
Wij zullen er voor zorgen, dat zij ook een exemplaar van dit in de boekwinkels uitverkochte boek zullen krijgen.
Ada had inmiddels gezorgd voor een heerlijke cake bij de koffie en thee en voor een smakelijke pompoensoep. Daarvoor hoefden we gelukkig niet naar de Voedselbank.

Geen opmerkingen: