dinsdag 13 april 2021

Heen en weer

Net als gisteren was er vandaag vorst aan de grond.

Terwijl mijn vrouw na het ontbijt naar haar ouders ging, fietste ik naar de Leidse binnenstad. Ik had een bericht ontvangen, dat mijn bloeddrukmedicijnen waren aangekomen bij de Centraal Apotheek aan de Breestraat. Ik tikte de ontvangen code in en:  "Bingo!"

Dacht ik.
De lisinopril zat erin, de verlaagde dosis nifedipine niet. Ik ging de apotheek binnen om te vragen wanneer deze bloeddrukverlagers zouden komen. Het bleek, dat ze dit recept niet ontvangen hadden.
De pillen waren wel in de juiste dosering voorhanden, dus ik vroeg, of ze die apart wilden leggen, zodat ik het recept bij de huisarts op kon halen.

De doktersassistente gaf aan, dat beide recepten vrijdag verzonden waren. Maar geen nood, ze printte het recept uit. De dokter was op dit moment met een patiƫnt bezig. Zodra hij klaar was, zou het ondertekend worden en doorgestuurd naar de apotheek.
Zodoende had ik nog wel even tijd om wat boodschappen te doen bij "De Helianth". Met de aankopen in de fietstas reed ik terug naar de Breestraat. Daar kwam ik Jan Pieter Tensen tegen, met wie ik bij de 1000 rondjes van Leiden heel veel kilometers samen heb opgereden.

Nu deed ik dat ook. De voormalige Venneper was op weg naar zijn werk, dus zo konden we anderhalve kilometer lang even bijpraten, onder andere over de prachtige ijsbaan, die we in Leiden gaan krijgen.

Terug bij de apotheek moest ik eventjes wachten, maar toen had ik de bloeddrukverlagers binnen. Ik fietste naar huis toe en ruimde de medicijnen en de boodschappen weg, waarna ik naar de volkstuin toe fietste als telg van Breed Transport in Nieuw-Vennep. Ik heb wel eens lastiger klussen gehad.

Bij de tuin aangekomen waren Ada en haar vader daar bijna klaar met hun klus. Ik zette mijnvracht in het schuurtje en fietste naar het huis van mijn schoonouders, waar we in de tuin aten. Uit de wind en in de zon was het heerlijk.

Na de lunch deden mijn vrouw en ik allerlei kleine klusjes in de tuin. Na de thee fietsten we nog even naar de volkstuin, waar we de Lundiakast in elkaar zetten en de boel ordenden. Dat is het voordeel van deze Zweedse kast: je kunt hem overal op maat in elkaar zetten.

Daarna reden we naar huis na een dag, waarop we veel heen en weer gereden hebben en Mark Rutte en Hugo de Jonge het heen en weer kregen van weer een melding, dat een van de bestelde coronavaccins vertraagd geleverd zal gaan worden.

Van Drs. P. weten we, hoe het afloopt als je teveel moet schipperen en het beleid stuurloos heen en weer gaat....

Geen opmerkingen: