donderdag 22 april 2021

Sensibiliseren

Je bent nooit te oud om te leren. Gisteren leerde ik het woord sensibiliseren kennen. Dit dankzij de schaatsende politicus, die Sven Kramer bij kon houden bij zijn trainingsrondjes in "Thialf".


Iedereen viel over Wopke Hoekstra heen, toen gisteren bekend werd, dat hij in de ministerraad bekende, dat hij er niet in geslaagd was om Pieter Omtzigt te sensibiliseren
Ik snap de frustratie van de CDA-lijsttrekker en minister van Financiën. Als schaatstrainer weet ik, hoe moeilijk het is om genoeg gevoel in de slag te leggen. Timing is inderdaad één van de lastigste aspecten van de schaatstechniek. Net te vroeg of net te laat een beweging inzetten kan bij het schaatsen een wereld van verschil maken.

En dat is ook volstrekt logisch. Supertramp zong daar al over in de jaren '70: "But then they send me away to teach me how to be sensible".
De niet-schaatsers hebben de trainingsmaat van Sven Kramer gewoon verkeerd begrepen. Us Wopke was alleen bezig om Omtzigt in te wijden in de fijne kneepjes van de schaatstechniek. Jammer, dat dat niet gelukt is....


Geen opmerkingen: