zondag 7 juli 2024

Bierfestival

Gisteren was wat je noemt een onstuimige dag. Hoewel het hartje zomer is, had het weer meer trekken van de herfst dan van een zomerdag.

's Nachts vielen de eerste buien kletterend op het dak. De hele dag zouden buien komen en gaan.
Ik haalde na het ontbijt de wekelijkse broodbestelling bij "De Helianth". Thuis maakte ik een lunchpakket klaar voor mijn vrouw, die op de volkstuin aan de slag was.  Na dit afgeleverd te hebben, bracht ik het door mijn schoonmoeder bestelde brood naar haar toe.
Thuis gekomen lunchte ik, waarna ik om kwart voor 3 naar "Klein Duimpje" in Hillegom zou fietsen.
Zou, want op dat moment kwam er een korte maar fikse bui over onze wijk trekken. Binnen wachtte ik de bui af. Zodoende reed ik een kwartier later na Hillegom toe.
Maar met windkracht 7 in de rug was dat geen probleem, al moest je wel bedacht zijn op windstoten.
Om 4 uur was ik bij "Klein Duimpje", waar ik de fiets meer dan 100 meter van het festivalterrein neer moest zetten. Zo druk was het met het aantal fietsers. Terwijl ik mijn fiets aan een verkeersbord vastzette, kwam Rob Ammerlaan net aangewandeld. Bij de ingang wachtten we op Bas Warnink en Joep Kapiteijn, die al op het volle terrein waren. 
Het wisselvallige weer weerspiegelde zich in het verblijf van 2 uur: zonneschijn, wisselende bewolking, een korte doch flinke bui, die gepaard ging met een opstekende wind. Het was een Midzomerfestival, maar het weer was dat van een Herfstbockfestival.

We proefden een viertal kleine glaasjes speciaalbier, waaronder een blond biertje van Tsjerkebier. Om de maag te vullen namen we een hamburger en als afsluiter een Blauwe tram.
Over het traject van de Blauwe tram fietste ik naar de Sleutelstad terug, waar ik met 69 kilometer op de dagteller arriveerde. Daar at ik nog een paar boterhammen met kaas en salade en een yoghurt met muesli en aardbeien als toetje.

Daarna keek ik voor de televisie de spannende kwartfinale tussen Nederland en Turkije. Oranje begon goed, maar zakte na een kwartier in. De 1-0 voor de Turken was volkomen terecht. Het inbrengen van Wout Weghorst bracht in de tweede helft de ommekeer.

Stefan de Vrij kopte vrij en fraai de gelijkmaker tegen de touwen en via een eigen doelpunt van een Turkse verdediger trok Oranje aan het langste eind. Woensdag is de halve finale tegen Engeland. Dat zal wel weer een spannende wedstrijd worden.

Geen opmerkingen: