maandag 29 juli 2024

Zomeravondtraining

Vanmorgen deed ik na het ontbijt de vaat van gisteren, daar we 's avonds naar Zomergasten hadden gekeken. Daarna fietste ik naar Odin in Voorschoten, waar ik vooral veel fruit kocht met het oog op de logeerpartij van onze kleinzoons morgen en overmorgen.

Thuisgekomen lunchte ik op deze warme zomerdag. 

Om half 4 had ik met Ada afgesproken om op de volkstuin thee te komen drinken. Tussen de bedrijven door keek ik af en toe naar de Olympische Spelen in Parijs.

Bijzonder spectaculair was de inhaalactie in de laatste kilometer bij het mountainbiken, die de Brit Tom Pidcock prolongatie van zijn Olympische titel opleverde.
We aten 's avonds uiteraard in de tuin. De rijstschotel met cashewnoten smaakte prima, net als de yoghurt met muesli, bramen en aardbeien. In sportkleding fietste ik naar Jos Drabbels, met wie ik naar de skeelerbaan van Leiderdorp fietste, waar we de wekelijkse droogtraining van de IJVL en de VIJL hadden.
Het koelde langzaam af, dus het was een warme zomeravondtraining. Peter Daleman had de training aan de omstandigheden aangepast. Het waren wat meer statische oefeningen, waardoor het wat minder zwaar was, maar het park op een klein heuveltje bood de gelegenheid deze oefeningen toch weer pittig te maken voor het elftal deelnemers.
Na de ingekorte zomeravondtraining van een uur dronken we koffie of een biertje op het terras bij de skeelerbaan, waarna we huiswaarts fietsten. Thuisgekomen zag ik, dat Tallon Griekspoor uit Nieuw-Vennep bij het tennis was uitgeschakeld door het Spaanse toptalent Carlos Alcaraz.

Ben je er even niet bij....

Geen opmerkingen: