vrijdag 5 juli 2024

Spektakel

Vanmorgen ging de wekker om 6 uur af. Tijd om op de staan en naar Rotterdam te gaan na de tumultueuze dag in Den Haag gisteren, waar de marathon van Dick Schoof gisteren rustig van start ging.

Later op de dag ontstond er een heus spektakel.
Deze marathon zou wel eens van korte duur kunnen zijn. We zijn trouwens niet het enige land, waarin spektakel hoogtij viert.


Vuurwerk wil nog wel eens in je eigen gezicht ontploffen!
Met onze kleinzoons hielden we het vandaag zonder spektakel op onze oppasdag: de oudste naar school brengen en ophalen, de jongste voorlezen en met hem spelen en met de oudste naar zwemles.
Tussen de bedrijven door volgde ik de tijdrit in de Tour de France. Hier was het ook spektakel. Topfavoriet Remco Evenepoel maakte zijn status als wereldkampioen waar en won voor Tadej Pogacar en heeft nu tijdritten gewonnen in de Tour, de Giro d'Italia en de Vuelta a España. Er zijn er niet veel, die hem dat na kunnen zeggen.

Op de terugweg naar huis miste ik een groot deel van wat een waardige finale van het Europees kampioenschap Voetbal had kunnen zijn: Duitsland-Spanje. De Spanjaarden stevenden in een spectaculaire wedstrijd af op een 1-0 overwinning, maar ja, op zijn Duits maakten onze Oosterburen vlak voor tijd gelijk. 

In de slotfase van de verlenging trok de Spaanse ploeg toch aan het langste eind.

Aan spektakel geen gebrek de afgelopen dagen....

Geen opmerkingen: