maandag 29 juli 2024

Familiebezoekjes

Het beloofde gisteren mooi fietsweer te worden. Hetgeen ook volledig klopte.

Na een gebruikelijke zondagmorgen vertrok Ada om 10 uur naar de volkstuin voor "een lange dag". Ik reed een half uur later naar Nieuw-Vennep toe langs de A44. Bij de Zuiderdreef fietste ik mijn geboortedorp binnen.

Als eerste bezocht ik mijn zus Annie. Na een half uur ging ik even naar het kerkhof, waar mijn vader en moeder begraven liggen. Het blijft altijd bijzonder om een grafsteen te zien met je eigen naam erop gebeiteld. Het relativeert de aardse zaken, waar je je druk om maakt.

Daarna fietste ik naar mijn jongste broer Paul en zijn vrouw Trudy, waar ik een paar boterhammen at met een glas melk erbij, waarna we op deze warme zomerdag een paar biertjes dronken, terwijl we even bij konden praten.
Daarna wandelde ik een meter of 20 om bij mijn schoonzus Joke eveneens in de buitenlucht het over het wel en wee te hebben na het overlijden van mijn broer Leo.
Om 5 uur fietste ik na deze familiebezoekjes met zijwind naar de Sleutelstad toe.

Daar ik mijn vrouw goed genoeg ken om te weten, dat een lange dag ook echt een lange dag is, fietste ik vanaf het Haagsche Schouw meteen maar door naar de volkstuin, waar ze inderdaad nog aan het werk was. Samen fietsten we naar huis, waar we bij het eten van gevulde paprika samen naar Zomergasten keken met schrijfster Sana Valiulina.

Een aanrader! 
Net als haar boeken.





En ja, zo'n boekomslag is toch schitterend.

Wat mij betreft is de integratie volkomen geslaagd!

2 opmerkingen:

Rob zei

TV De Kikkers zie ik op het bord op de Zuiderdreef. Jou niet opgevallen Bert? Weet jij waar die naam vandaan komt?

Bert Breed zei

Ik vermoed als reactie op de hockeyclub in Hoofddorp, die De Reigers heette. Zoals je weet bestond er enige rivaliteit tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp.