dinsdag 30 juli 2024

Medaillespiegel

Nederland ging naar Parijs met een heldere doelstelling: een plaats in de Top-10 van sportlanden. Deze wordt samengesteld aan de hand van de hoeveelheid medailles, die ieder land verzameld heeft in de zogenaamde medaillespiegel. Welnu, we liggen nog niet helemaal op schema. Sterker nog, we zitten al op de vierde dag en het wachten is nog steeds op de eerste medaille.
Nu hebben we natuurlijk nog wel de nodige ijzers in het vuur en hebben "we" de nodige pech gehad, maar dat hoort ook bij de sport: de geluksfactor. Of zoals de bediening in de kantine van IJshal De Vliet het uitdrukken met de kernachtige spreuk: "Ik heb liever geluk dan gelijk!"

Wij stonden vanmorgen om 7 uur op. Na ontbeten te hebben fietsten we naar De Vink, om op Laan van NOI over te stappen op de metro naar Blijdorp. Vandaar wandelden we naar het huis van onze oudste dochter, waar we onze kleinzoons ophaalden voor een nachtje logeren. Mede de jongens op hun kleine fietsjes maakten we de heenreis in omgekeerde volgorde.
Nadat de jongens eerst een tijdje gespeeld hadden, aten we onder de parasol op deze in het zuidoosten van het land tropische dag in onze achtertuin.

Na het voorlezen van een paar prentenboeken begon de jongste aan zijn middagslaapje. Ik zou een paar schroeven van de wc-bril verwijderen, daar de scharnieren vervangen moesten worden. Ze zaten echter muur- en muurvast en pas na een uur ploeteren en een paar krachttermen lukte het om de laatste 2 vastgeroeste schroeven los te wrikken.

De jongste had hier niets van meegekregen en om half 5 fietsten we naar de waterspeeltuin in de Stevenshof, waar de kinderen met schepnetjes en waterpistolen veilige waterpret beleefden. Na een uur reden we naar ijssalon "Luciano" in de Stevenshof, waarna de kinderen gingen spelen, ik wat opruimwerk deed en Ada een bakplaat met pizza klaarmaakte. Deze smaakte prima.
Kortom: wij hadden een leuke dag gehad. Bij de Nederlanders in Parijs lag het toch een tikkeltje anders. Natuurlijk, het is slechts een tussenstand, maar momenteel staan er 35 landen in de medaillespiegel, waaronder Guatemala, Georgië, Fiji, Tadzjikistan en Kosovo.
Met de doelstelling van een plaats in de Top-10 staan we niet eens in de medaillespiegel. Er is dus sprake van een lege spiegel.

Wellicht kan Zen ons redden.

Dan kunnen we eindelijk een kijkje nemen in Spiegelland.
Pardon, Medaillespiegelland.....

Geen opmerkingen: