zaterdag 13 juli 2024

"Goed bezig!"

Wie gedacht had dat het na de totaal verregende vrijdag vandaag beter weer zou worden, vergiste zich deerlijk. 

Althans voor meetpunt Voorschoten, want in het oosten van het land was het wel een stuk droger.
Doch droog was het allerminst.

Het begon vannacht al en de buien kwamen en gingen. Zodoende was ik genoodzaakt om mijn regenbroek aan te trekken, toen ik vanmorgen bij de Oogstwinkel en "De Helianth" boodschappen haalde voor mijn schoonmoeder en onszelf. 
Onderweg kwam ik Pim Breebaart tegen, de oprichter en eerste voorzitter van de IJVL. We namen even de tijd om bij te praten. 
Na de boodschappenrit trok in mijn regenkleding uit en trok ik mijn sportkleding aan voor een rondje Valkenburgse meer. Bij de Ommedijk liep ik richting Maaldrift. Daar kwam ik in de lichte mierzerregen een andere loper tegen die zei: "Goed bezig!"

Nadat ik langs de vaart richting Valkenburgse meer liep, kwam ik dezelfde loper weer tegen.
"Lang niet gezien", zei ik.
"Goed bezig!", kreeg ik als antwoord.
Met het lopen ging het inderdaad goed. Na een rondje van ruim 7 kilometer douchte ik me en lunchte ik met Ada, die daarna naar de volkstuin ging. Om 3 uur fietste ik ook die kant op om thee met mijn vrouw te drinken.

Maar waar ik goed bezig was, daar was mijn fiets het niet. Vanmorgen gaf de kettingkast een ratelend geluid en toen ik naar huis wilde fietsen, liep de ketting er af. Met moeite kregen we de ketting er weer op, daar we het zonder vuile handen wilden doen. 

Op weg naar huis liep de ketting er weer af. Nu paste ik de simpele methode toe door de ketting er met de hand op te leggen, terwijl ik de spanning van de derailleur afhaalde. Het eerste, dat ik deed toen ik thuiskwam, was handen wassen.
Daarna keek ik naar de slotklim van de Tour de France op de Pla d'Adet. Tadej Pogacar win de etappe in de Pyreneeën voor Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel en Carlos Rodrigues. 

De Tour is nog niet beslist, maar de Duitsers hebben hier een mooi woord voor: Vorentscheidung.

Geen opmerkingen: