zondag 28 juli 2024

Rondje Rijksdorp

Gisterenmorgen gingen mijn vrouw en ik boodschappen doen bij de Oogstwinkel en "De Helianth". Ada bracht de boodschappen naar haar moeder, ik reed met onze boodschappen naar huis, waar ik alles wegruimde. Daarna maakte ik Ada's lunchpakket klaar en at zelf wat brood, daar ik wilde gaan hardlopen met Hans Boers. 


Op het laatste moment ging dat niet door, daar Hans op zijn werk nog wat af moest maken. Het lopen in "De Horsten" zou een andere keer wel komen. Ik fietste naar de volkstuin, waar ik de fiets stalde bij onze tuin en liep naar Rijksdorp. Daar ligt een vrij steile klim in deze villawijk tegen het Hollands duin aan.

Via Rijksdorp liep ik naar de veel bekendere klim bij "De Klip", die ik afdaalde om door het bos langs "Duinrell" naar het centrum van Wassenaar te lopen. Vandaar liep ik naar de volkstuin terug. Ada was er inmiddels ook, zodat ik haar haar lunchpakket kon overhandigen.
Ik fietste terug naar huis om me te gaan douchen en met schone kleren terug naar de tuin te rijden. Samen reden we naar Den Haag toe, waar we een groene golf hadden, zodat ik zonder ook maar één keer af te hoeven stappen op de plek van bestemming in de buurt van de Laan van Meerdervoort uitkwam.

Daar het heerlijk zomerweer was, wandelden we naar het terras van "Seb", waar we met een van onze dochters en haar vriend wat dronken en een klein vorkje prikten. De Ginette Blond smaakte prima.

Om een uur of 8 fietsten Ada en ik terug naar huis. Met 10 kilometer hardlopen en 53 kilometer fietsen was het een sportieve zomerdag geweest. 
Dat zouden meer mensen moeten doen....

Geen opmerkingen: