vrijdag 19 juli 2024

Waterspeeltuin

Het was aangekondigd, dat het vandaag een warme en mogelijk tropische dag zou worden. Het bleek volledig te kloppen. We hadden het geluk, dat het een flink deel van de dag bewolkt was, zodat het buiten nog goed uit te houden was. 
Om kwart voor 8 fietsten we naar De Vink, waar we de trein naar Laan van NOI namen, om met de metro naar Blijdorp in Rotterdam te reizen. Vandaar wandelden we naar het huis van onze oudste dochter. We haalden onze kleinzoons op, die dit weekeinde kwamen logeren.
We maakten de heenreis nu in omgekeerde volgorde, maar nu met zijn viertjes. In de metro stapte een man in lederen SM-kleding in. De kinderen keken hun ogen uit en vroegen zich af, of de man met de lederen pet en netkousen een politieagent was?

Tegen het middaguur waren we thuis, waar we nadat de kinderen een tijdje in de kamer gespeeld hadden, lunchten.
De jongste was aan zijn middagdutje toe en opa knapte ook een uiltje. Daarna bracht hij het oud papier weg. De bewolking begon te breken en het werd bijna tropisch.
Met de naderende ontknoping van de koninginnenrit in de Tour de France fietsten we naar de waterspeeltuin in de Stevenshof. De kinderen werden goed ingesmeerd. Spelen met water geeft altijd wat verkoeling. En om dat laatste nog wat extra cachet te geven, gingen we daarna naar IJssalon "Luciano", waar we inderdaad een ijsje namen.
Inmiddels had Tadej Pogacar de bergetappe naar Isola 2000 gewonnen door een paar kilometer voor de eindstreep Matteo Jorgenson in te halen. Voor "Équipe Liturgique" was het met 153 punten een goede dag: 347 plaatsen winst. Maar ja, een 1138e plek is niet bepaald mijn ideaal. Voor Pogacar trouwens ook niet.

We aten uiteraard buiten in de tuin. Wat later dan anders gingen de kinderen naar bed. Met warm weer slaap je toch niet zo snel. Voor die tijd konden de kinderen nog even op herhaling. Sommige planten moesten water krijgen op deze bijna tropische dag. Zo veranderde onze tuin in een waterspeeltuin....

Geen opmerkingen: