dinsdag 9 juni 2015

Aardbeien

Mijn familie en mijn vrienden weten het al jaren: aardbeien zijn mijn favoriete fruitsoort. Het was dan ook niet bepaald een straf, toen Ada mij vroeg, of ik gisterenmorgen op weg naar mijn werk langs de volkstuin zou willen rijden om de planten in de kas water te geven en een bakje aardbeien te plukken. Nou, dat was geen enkel probleem!

In het Engels worden aardbeien strawberries genoemd. Op bovenstaande foto is goed te zien, waarom ze zo heten. Het stro onder de aardbeien voorkomt, dat er te veel zand of grond aan de aardbeien gaat zitten.

Nu zijn aardbeien niet alleen erg lekker, ze zijn ook nog eens gezond. Als herstelvoeding wordt het genoemd als onderdeel van een fruitmix: verzin eigen smaakcombinaties, maar over algemeen geven bananen, aardbeien, peren, mango’s en ananas het beste resultaat.

Vanmorgen ontbeet ik met Ada, waarbij we konden genieten van zelf geplukte aardbeien uit eigen tuin. En op een of andere manier smaken deze nog lekkerder!
Wat dat aangaat is het wel jammer, dat aardbeien seizoensgebonden vruchten zijn. The Beatles wisten echter wel, hoe het hoort te zijn.

Geen opmerkingen: