maandag 22 juni 2015

Een strekplek onder de dubbele regenboog

Onder een dreigend wolkendek fietste ik met Jos Drabbels naar het clubgebouw van Swift, waar Jaap de Gorter de IJVL-droogtrainingsgroep een stevige conditietraining zou gaan geven.
We liepen naar het grote veld in "Cronesteyn", waar we nog een rondje van 3 kilometer zouden lopen met telkens een minuut dribbelen en dan een halve minuut redelijk voluit. De eerste keren ben je nog fris, maar de laatste sprintjes ga je toch wel voelen.
Terug bij het grote veld begon het lichtjes te spetteren. We deden nog wat veldoefeningen zoals luchtfietsen en buikspieroefeningen. We zagen de felle regen dichterbij komen. Uit ervaring wist ik, dat je achter een bepaalde rij hoge bomen redelijk droog stond, dus daar liep ik als eerste naar toe.

(Foto: Ans Prinsen)
Met het zicht op een dubbele regenboog zoals op bovenstaande foto dezen we schaatsstappen en wat sprongen. De bui trok gelukkig redelijk snel over, zodat de regenboog al snel vager en vager werd.

Daarvan was geen sprake bij het volgende onderdeel van de training: touwtjespringen. In piramidevorm moesten we 30, 60, 90, 60 en weer 30 seconden springen.
Op de terugweg zouden we nog een paar oefeningen doen bij "de strekplek". Daar kwamen we dicht in de buurt. Bij de waterspeeltuin hadden we wederom een sprongoefening: afwisselend met links en rechts op de houten rand van een waterval springen.

Vanaf de waterspeeltuin dribbelden we terug naar het clubgebouw van Swift na een behoorlijk intensieve maar niet geheel droge droogtraining.

Geen opmerkingen: