vrijdag 5 juni 2015

Tropische tuintocht

Het was de eerste tropische dag van het jaar. Vanmorgen was het al tamelijk warm, maar toen ik om kwart voor 2 naar huis fietste, viel de hitte als een deken op me. Ik verbaasde me dan ook een beetje, dat ik bij de Nachtegaallaan een hardloopster met een vuurrood hoofd zag rennen.
Thuis gekomen keek ik even op buienradar om in te kunnen schatten, hoe laat de aangekondigde buien naar beneden zouden komen. Het zou in ieder geval tot 5 uur droog blijven, dus ik kon met een gerust gevoel mijn skeelers aantrekken.
Over het nieuwe stukje asfalt vlak bij huis reed ik over de fietspaden naar de Rijndijk en vandaar over de Via 44 naar de volkstuin. Ik had op een bank bij een belendende school mijn skeelers uitgetrokken en op mijn sandalen legde ik de laatste paar honderd meter af. Ada was er inmiddels ook. Ik mocht de peultjes plukken.

In de zon was het op de tuin ruim 30 graden, dus je zweette als een otter. Na nog wat gedronken te hebben skeelerde ik naar de Erik Hazelhoff Roelfzematunnel, waarna ik over het mindere asfalt van de Papelaan naar de Velostrada.

Mijn eerste skeelertocht op de weg in 2015 was dus een tropische.

Als schaatser train ik voor tochten op natuurijs, zeg maar voor als het 40 graden kouder is. Bij gebrek aan natuurijs nam ik bij een snackbar, waar ik langs kwam, maar een ijsje. Je moet je ultieme doel ook bij een tropische tuintocht voor ogen blijven houden.

Geen opmerkingen: