dinsdag 16 juni 2015

Olympisch Stadion

Gisteren werd bekend, dat de ISU het WK allround in 2018 aan Nederland heeft toegewezen. De KNSB is van plan, om dit wereldkampioenschap in het Olympisch Stadion in Amsterdam te laten verrijden.

Net als het zeer succesvol verlopen Nederlands kampioenschap van 2014 zal het WK allround na de Olympische Winterspelen van 2018 gehouden worden. Nu willen zulke kampioenschappen nogal eens verrassende winnaars opleveren. En daar in de open lucht de weersomstandigheden ook van invloed kunnen zijn op het verloop van de wedstrijden, beloven het op voorhand minder voorspelbare wedstrijden te worden.
Natuurlijk willen we eerlijke sport zien, waarbij de sterkste wint. Maar diep in ons hart hebben we toch altijd sympathie voor de underdog, die eigenlijk altijd net tekort komt en die één keer in zijn of haar leven boven zichzelf uit kan stijgen door net een vleugje meer meewind. Zo iemand gun je het toch om in een volgepakt Olympisch Stadion ook de bloemenhulde voor de winnaars een keertje mee te mogen maken.

Geen opmerkingen: