dinsdag 30 juni 2015

Duin en tuin

Vanmorgen bracht ik op de fiets aardbeien, sla en komkommer van onze volkstuin naar mijn schoonouders, waarna ik nog een set reservesleutels van de tuin bij liet maken. Het was al behoorlijk warm, maar toen ik om 1 uur naar mijn werk fietste, was het nog een stuk warmer.
In de Hoofdbibliotheek was het beneden betrekkelijk koel. Dat vond ik geen enkel probleem. Bij tropisch weer moet je je tempo aanpassen aan de omstandigheden.

Om kwart over 6 zat ik weer op de fiets om via de duinen naar Wassenaar te rijden. Het was behoorlijk druk in de duinen. Vooral wielrenners profiteerden van de iets lagere temperatuur door een zacht briesje van zee.
Bij de volkstuin aangekomen wachtte mij echter de heetste klus van de dag. Ik had aan mijn vrouw beloofd om de planten in de kas water te geven. Zonder thermometer te raadplegen, daar ik die niet bij de hand had, durf ik te stellen, dat de temperatuur in de kas boven de 40 graden lag. Maar goed, een gratis sauna is nooit weg om het luie zweet eruit te werken.

Na nog een bakje vol aardbeien geplukt te hebben, fietste ik naar huis om macaroni met broccoli en prei te koken. Om half 9 kon ik samen met Ada in de tuin eten. Het lijkt Spanje wel.

Geen opmerkingen: