woensdag 17 juni 2015

Afgelast en toch gereden

Vanavond zou ik voor het eerst dit seizoen skeelertraining geven aan de G-schaatsers, maar de weergoden dachten daar anders over.

Op weg naar de skeelerbaan van Leiderdorp begon het te regenen. Bij de baan aangekomen was alleen de gewestelijke selectie nog op de baan aan het skeeleren. Vermoedelijk reden zij op regenwielen.
Het ging even wat harder regenen. Het was duidelijk: de training ging niet door. Alleen Karin van den Haak was aanwezig en zij vertrok naar huis. De lesvoorbereiding kon ik voor een andere keer bewaren.
Ik bleef nog even met Gerard van Tol praten en daardoor zag ik diverse skeeleraars van onze trainingsgroep de baan betreden. Door de hoge temperatuur van het asfalt en de wind was de baan na de korte bui al weer bijna droog. De training was afgelast en toch konden we rijden.
Volgens buienradar zou het toch 9 uur droog blijven en dat klopte behoorlijk goed. Zodoende hebben we 5 kwartier training gekregen van Tjeerd Siersma. Na een rondje op 6 inrijden moesten we 4 Steigerungen van 200 meter doel met 200 meter rust. De leukste oefening kwam daarna: de reuzenslalom.

Daar we maar met 8 skeeleraars op de 400-meterbaan waren, had Tjeerd met 10 pilonnen een slinger uitgezet van de rand van linkerbaan naar de rand van de rechterbaan en dan nog 3 keer. Als je te veel snelheid had, dan miste je het laatste "poortje".
Onder een grauw wolkendek reden we een rondje op de korte bocht, terwijl we zo diep mogelijk moesten zitten. Ik kan u verzekeren, je voelt je benen met iedere slag verder vollopen!
Met 4 rondjes pelotonrijden in 2 groepen, glijstarts, een echte start, slalommen op 1 been en wat oefeningen op de korte bocht hadden we een leuke, gevarieerde training, die om kwart voor 9 vrij abrupt werd afgebroken door de terugkeer van de regen.

Geen opmerkingen: