donderdag 25 juni 2015

Rondje Horstlaan

Vanmorgen bracht ik Ada's fiets naar fietsenmaker Van Vliet en haalde mijn Batavus Galibier op. De fiets was nu vakantieklaar, ook al moet ik wel de spaken nog een keer laten spannen.

Er zit namelijk een ander achterwiel in. In het oude achterwiel zaten in de velg wat scheurtjes. Vermoedelijk is het een fabricagefout, want na 15 maanden moet dat nog niet mogen.
Ik kocht ook nog een nieuwe regenbroek. Na 3 jaar was de oude wel aan vervanging toe.
Thuis gekomen trok ik mijn sportkleren en mijn skeelers aan en bracht via de Velostrada een bakje aardbeien en een zakje doperwten naar mijn schoonouders. Ja, deze schoonzoon wordt steeds idealer....

Via de Velostrada reed ik naar de Horstlaan, waar ik voor het eerst dit jaar over deze rustige weg door een prachtig landschap skeelerde. Bij de tunnel onder de A44 nam ik bij de afdaling de steile maar veilige afdaling door me aan de trapleuning vast te klampen.
Over de Via 44 skeelerde ik weer terug naar de Stevenshof, waar ik na een rondje Horstlaan van ongeveer 20 kilometer met volle teugen had genoten van deze toertocht. Technisch liep het geweldig. Ik kon redelijk diep blijven zitten en met lange slagen dit rondje volbrengen.

Met skeeleren is het net als met aardbeien: het smaakt naar meer!

Geen opmerkingen: