vrijdag 26 juni 2015

Tour de Kans

Ook dit jaar doe ik mee met de Tour de Kans. Daar ik gewend ben om met open vizier te strijden, viel de keuze voor de naam van het team en de ploegleider op de twee schaatsboeken, die ik heb geschreven. De ploegnaam is "De Elfsteden toch gereden".

De chef d'equipe gaat getooid met de naam "Molen- en Merentocht" de strijd aan met de andere ploegleiders.

Aan het begin van de week heb ik mijn voorlopige selectie bekend gemaakt. Daarin is, afgezien van de reserves, niets gewijzigd. Natuurlijk kan dat nog komen, want er kunnen renners geblesseerd afvallen of door dopingperikelen alsnog buiten de boot vallen, maar ik ga er van uit, dat dit mijn wielerploeg wordt.

Met 100 punten te verdelen probeer je natuurlijk zo efficiënt mogelijk "in te kopen". Dat deed ik door 2 voormalige Tourwinnaars in de gelederen op te nemen: De Spanjaard Alberto Contador en de Brit Christopher Froome. Contador won de Giro d'Italia en de Route du Sud, terwijl Froome het Criterium du Dauphiné op zijn naam schreef. Beide renners zijn 20 punten waard, net als de winnaar van de groene trui de afgelopen 3 jaar: Peter Sagan. In de Ronde van Zwitserland won de Slowaak 2 etappes, dus met zijn vorm zit het wel goed.
Dat geldt ook voor "onze" Tom Dumoulin, die de 2 tijdritten in het Alpenland won. De Limburger is met 7 punten vrij goedkoop. Dat moet ook wel, want met deze 4 renners heb ik al 67 punten verbruikt. Voor mijn laatste grote aankoop twijfelde ik heel lang tussen Alexander Kristoff en Thibaut Pinot. Met het wegvallen van de Duitse sprinter Marcel Kittel stijgen de kansen van de Noor natuurlijk, maar gezien het bergachtige parcours van dit jaar gaat mijn voorkeur toch uit naar de nummer 3 van de Ronde van Frankrijk van 2014. Deze Franse klimmer won in zowel de Tour de Suisse als de Ronde van Romandië de Koninginnerit.

Met de 13 punten van Pinot is 80% van mijn budget op. Er resteren dus slechts 20 punten voor 9 renners. Dat betekent zo goedkoop mogelijk "inkopen". Een tweetal renners kostte slechts 3 punten. De Brit Simon Yates won het jongerenklassement in de Dauphiné, terwijl de Colombiaan Julian Arredondo bij zijn debuut in de Ronde van Italië in 2014 een etappe won.
De Zuid-Afrikaan Louis Meintjes werd in de Dauphiné derde in de voorlaatste etappe en in het bergklassement. Met 2 punten is hij een koopje. Zodoende had ik nog 7 punten over voor een laatste grote aankoop: de Australiër Michael Matthews. Een etappewinnaar in Parijs-Nice, de Ronde van het Baskenland, de Giro d'Italia en de Ronde van Zwitserland. Er zijn niet veel renners, die hem dat na kunnen zeggen.
Blijven 5 punten over voor 5 reserves: de Fransen Nicolas Edet, Antoine Duchesne en Arnaud Gerard. Fransen rijden in de Tour altijd net even harder dan anders.
De Nederlandse inbreng mag natuurlijk niet ontbreken. De sprinters Ramon Sinkeldam en Tom Leezer complementeren de Tourploeg van "De Elfsteden toch gereden".
Doe uw voordeel met mijn voorwerk en raadpleeg procyclingstats.com voor een nog betere onderbouwing van uw team.
Ik wens u een leuke Tour de Kans toe!

Geen opmerkingen: