dinsdag 8 september 2015

Strandtraining voor 3 personen

September is altijd een maand, waarin de animo voor de droogtraining tanende is. Deels heeft dat er mee te maken, dat de avonden al korter worden en vaak al wat klammig aanvoelen. Maar zo erg als gisterenavond heb ik het niet zo vaak meegemaakt.
Ik fietste om even voor 7 uur naar Jos Drabbels. Samen reden we naar de Leidse IJshal, de verzamelplek voor degenen, die een lift willen krijgen naar Katwijk. Alleen Aart-Jan Schakenbos was daar.
Met zijn drietjes reden we naar de ijsbaan "De Goerie" in Katwijk. Daar het tegenwoordig tot 10 uur 's avonds betaald parkeren is op het parkeerterrein bij "Scum" en ik als trainer de chauffeurs niet op extra kosten wilde jagen, had ik deze gratis parkeerplek als alternatief aangedragen.
Daar er om 5 voor half 8 nog niemand anders was, liepen we naar onze verzamelplek op het grote parkeerterrein, maar ook daar was nog niemand. Zekerheidshalve liepen we nog even terug naar de landijsbaan van IJsclub "Voorwaarts", maar er was geen IJVL-er te bekennen.

Daar we toevalligerwijze met 3 goede lopers waren, besloot ik mijn schema, inclusief de in Engeland bedachte oefening, achterwege te laten en het programma radicaal om te gooien. In plaats van voor de Boulevard van Katwijk te trainen, gingen we ouderwets naar Noordwijk lopen over het strand. We hadden de wind tegen, maar dat werd vergoed door prachtige donkere wolkenformaties boven de Noordzee, waar de zonnestralen als een krans doorheen schenen.

(Foto: Nico Zwanenburg)
Bij Huis ter Duin aangekomen beklommen we de trappen naar het terras van dit luxe hotel met diverse sprongen en schaatssprongen. Weer terug op het strand liepen we naar de duinopgang, waar de trainingsgroep van de Warmondse IJsclub door Wim Borst werden afgebeuld. Waar wij het hielden bij zegge en schrijve één duinopgang over het mulle zand, daar deden de junioren van Warmond oefeningen op het strand, die werden afgewisseld door telkens weer een beklimming van de betreffende duinopgang. Zo gingen zij zeker een uur door. Wat dat aangaat hadden wij een lichte strandtraining voor 3 personen.

Vanaf deze strandopgang liepen we over het schelpenpad langs het fietspad van Noordwijk naar Katwijk. Deze golft ook aardig op en neer, dus we pakten zodoende toch nog wat hoogtemeters mee. Altijd handig met het oog op de Halve marathon van Katwijk.

In Katwijk aangekomen liepen we nog even naar "Het Wantveld" om te kijken, of Hen van den Haak daar soms naar toe was gegaan in de hoop om ons te treffen, maar hij was er niet.

Zodoende reden we om 9 uur weer naar Leiden terug in het besef, dat ik de duurste trainer van de IJVL ben. Daar we allemaal dezelfde vergoeding per training krijgen, lag mijn vergoeding per deelnemer bij deze strandtraining voor 3 personen ver boven het gemiddelde.

Naschrift:
Een dag later ontving ik dit mailtje:
Hoi Bert
Had je geen vervoer maandag? Ik was met Gera en Henk op de Goerie 1 maar misschien stonden we verkeerd? Heb zelf maar een rondje gelopen,
Groet Andrea

Geen opmerkingen: