zondag 27 september 2015

Paddestoelen

Hoewel het in het najaarszonnetje nog aanvoelt alsof het nog nazomer is, zitten we toch al in de herfst. De meteorologische herfst is op 1 september begonnen, de meteorologische ging afgelopen week van start. Geheel in stijl trouwens, met pittige buien.
Het is een verademing, dat het weer bepaald wordt door een hogedrukgebied in onze omgeving, zodat we nu een week met droog weer meemaken. Het is met zulk weer geen straf om in de tuin te werken.
Vanmiddag fietsten we naar de volkstuin toe, waar Ada nog wat schilderswerkzaamheden verrichtte aan het schuurtje, terwijl ik de planten in de kas water gaf en een compostbak leeg schepte. Ik stond raar te kijken, toen ik het zwarte zeildoek weghaalde om te gaan scheppen.


Ik had veel verwacht, maar geen paddestoelen. Laat staan paddestoelen rood met witte stippen.

Alleen kabouter Spillebeen was nergens te bekennen....

Derhalve moest ik de composthoop zelf leegscheppen en was er geen sprake van "Dat hebben de kaboutertjes gedaan".
Toen ik 10 emmers vol geschept had met inmiddels vruchtbare aarde, waarbij ik de hoek van de paddestoelen zorgvuldig vrij hield, kon ik de bak ernaast overscheppen. Het is goed om de compost af en toe te keren. Uiteraard zorgde ik, dat de speelplek voor de kabouters niet onder de compost kwam.

Maar dat krijg je, als je in je jeugdjaren beïnvloed bent door een alternatieve partij, die meedeed aan de verkiezingen onder de naam "De Kabouters".


Die invloed is 45 jaar na data nog steeds merkbaar. Als 60-jarige rij ik nog steeds rond op kabouterschaatsen....

Geen opmerkingen: