maandag 14 september 2015

Zomer zonder schaatsplanken

In mei 1987 werd ik lid van de IJVL. Sindsdien neem ik van mei tot september deel aan de droogtraining. Ieder jaar komt je zodoende minimaal 1 keer op de schaatsplank te staan, toevalligerwijze mijn favoriete trainingsonderdeel.

Meestal werden de schaatsplanken in augustus en september uit de container bij "Swift" gehaald. Het is namelijk een trainingsvorm, die je alleen kunt doen, als het droog is. Anders wordt de plank stroef en heb je kans op vallen en blessures. Daar train je niet voor.
Je hebt dus droog weer nodig. En daar ontbrak het ontbrak het op de meeste maandagavonden vanaf begin augustus aan. Zo ook vanavond bij de laatste droogtraining van dit seizoen. Op het moment, dat ik met Jos Drabbels naar "De Bult" fietste, begon het aardig te regen. Met een regenboog erbij, dat weer wel.

Met Jante Vernhout, Frank Damen en Hans Boers begonnen we met een rondje inlopen om "De Bult" heen. Inmiddels was het droog, maar wel bewolkt. Op het industrieterrein volgde een piramide van 15, 30, 60 en 90 seconden en dan in omgekeerde volgorde weer terug.
Bij de kantine van "Swift" deden we diverse schaatsstappen in de elastieken, een behoorlijk zware trainingsvorm.
Jos had een serie sprongoefeningen op het programma. Met het oog op mijn nog niet helemaal herstelde rug koos ik er voor om schaatsstappen te doen. Dat gold ook voor het pootje over in de elastieken, waarbij je partner je tegenhield. Ook hier koos ik voor de lichte variant: in mijn eentje. Zo kon ik mijn rug niet forceren.
Met een rondje op het wielerparcours in het schemerduister besloten we het droogtrainingsseizoen van 2015. Volgens de GPS hadden we 5 kilometer gelopen.
Na ons gedoucht te hebben, had Jos een nieuwe variant ontdekt van ontdek je lekje. Hij had een platte voorband. Gelukkig had ik een fietspomp bij me.
Jos pompte de band op en in de verwachting, dat we 2 of 3 keer zouden moeten pompen gingen we op weg naar de Stevenshof, Tot onze stomme verbazing bereikte Jos zijn huis zonder bij te moeten pompen. Dezomer zonder schaatsplanken zat erop.

Geen opmerkingen: