vrijdag 25 september 2015

De brandslang versus de Zamboni

Vanmiddag fietste ik om 1 uur vanaf mijn werk linea recta naar de Leidse IJshal. Ik zou net als de laatste 7 seizoenen helpen bij het spuiten van water om de ijsvloer langzaam maar zeker te laten aangroeien.

Tot mijn stomme verbazing lag er al een aardig laagje ijs, terwijl Jan van Rijn en Piet van de Harskamp gisterenmiddag pas begonnen waren met de brandslang. In tegenstelling tot andere jaren was er gewoon doorgegaan met spuiten, waar voorheen een pauze werd gehouden om het water te laten bevriezen. Dat werkte dus goed.

Een tweede verandering was, dat de Zamboni het ijs op gereden werd door Piet. Ging het spuiten al sneller dan vroeger, een rondje met de dweilmachine leverde net zo veel water op het ijs op als 2 spuitbeurten.
Alleen het ijs langs de boarding werd niet meegenomen door de Zamboni. Hier moesten we nog een laagje leggen met behulp van de brandspuit.

Doordat we twee keer zoveel water op het ijs kregen, waren we om half 5 al klaar. Het was een hele schok, toen we naar buiten gingen. In het nazomerzonnetje was het daar twee keer zo warm....

Geen opmerkingen: