zaterdag 5 september 2015

Ligweide

In het Leidsch Dagblad van vandaag stond een artikel over de mogelijkheid om een nieuwe IJshal te bouwen bij zwembad "De Vliet": "De ligweide van zwembad "De Vliet" is toch weer in beeld als bouwlocatie voor een nieuw combizwembad. Een paar jaar geleden besloot de gemeenteraad dat dit absoluut niet mocht, maar nu onderzocht wordt om ernaast een ijshal te plaatsen, wil zij de mogelijkheid niet op voorhand uitsluiten. Dat bleek tijdens de raadscommissie Onderwijs en samenleving."

Dit betekent, dat de verhuizing van de Leidse IJshal van de Vondellaan naar de Voorschoterweg een stuk serieuzer begint te worden. Eind december 2012 besloot de Leidse gemeenteraad om € 4.000.000,- beschikbaar te stellen voor de renovatie van de Leidse IJshal. Appeltje eitje zou je denken, maar de onderhandelingen met de eigenaar van het pand liepen dermate stroef, dat de beoogde renovatie al 2 jaar op rij is uitgesteld.
Zodoende wordt nu door de gemeente Leiden en het bestuur van de IJshal gezamenlijk gezocht naar de mogelijkheid van een nieuwe ijsbaan bij zwembad "De Vliet". Nota bene op de ligweide.


De meeste schaatsers houden er niet zo van om te gaan liggen, maar ook dit is te oefenen.

Geen opmerkingen: