maandag 28 maart 2016

Heenreis

De wekker stond op kwart voor 7, maar dat was volstrekt overbodig. We waren al wakker.
Het waren roerige dagen geweest. Na de aanslagen in Brussel waren we de avond ervoor in Amsterdam om naar het Ricciotti-ensemble te luisteren aan de Veemkade. Een prima concert van een enthousiast oktest.


Om 11 uur waren we thuis. We luisterden nog even naar het nieuws. Uit onderzoek was gebleken, dat de aanslagen oorspronkelijk gepland stonden voor Tweede Paasdag, de dag van onze terugreis via Brussel. We hebben een engel op onze schouders.
We ontbeten, keken nog even of het treinverkeer niet ontregeld was en naar het weer in Caterham, alvorens we met 2 zware rugzakken naar De Vink wandelden. Daar hadden we een trein eerder dan gepland. In Den Haag hadden we een niet geplande overstap, zodat we al snel in Rotterdam waren. Op het met politie met automatische wapens bewaakte perron stapten we in de TGV naar Bruxelles-Midi. Ik had mijn Fryslân-muts op en kreeg van een langslopende agent de vraag: "Kom je ook uit Fryslân?"

In Brussel moesten we overstappen en door de detectiepoortjes. De potten pindakaas in de rugzak leverden geen probleem op.

Daar we ruim een uur wachttijd hadden, namen we cappuccino en witte chocolademelk. Erg lekker. Ondertussen lazen we de kranten van de afgelopen dagen, net als in de trein naar London St. Pancras.
Om kwart voor 2 kochten we 2 kaartjes om met de Thameslink naar East Croydon te reizen, waar we overstapten naar Caterham. In deze boemeltrein begon ik te lezen in "Three cases for Rumpole" van John Mortimer, terwijl de regen naar beneden kwam.

In de regen liepen we Ana tegemoet. We troffen elkaar na de behoorlijk steile klim bij de grote boom op het fietspad. We wandelden naar hun huis, waar we bij de thee overheerlijke casadieles en cake kregen. Ana at ondertussen, want ze moest nog werken.
Toen Siebe thuis kwam, aten we met zijn drieën de stoofpot om na de vaat terug te keren naar "het Stenen Tijdperk". De variant met 3 personen is ook erg leuk.

En spannend. Bij de laatste telling bleek ik nipt te hebben gewonnen.
We waren net klaar, toen Ana thuiskwam, zodat we nog een uurtje gezellig bijkletsten.

Geen opmerkingen: