woensdag 30 maart 2016

Terug op de heenweg

's Nachts een paar keer wakker geworden van de storm. Her en der hoorden we wat kletteren en kraken om het huis heen. Desondanks kwam de slaap telkenmale terug.
Om 8 uur stonden we op om ons te gaan douchen. We haalden de lakens van de slaapbank en om 9 uur deden we boodschappen bij Tesco. Hier had men opstartproblemen bij de kassa's, maar gelukkig hielp een bediende ons bij de selfservice.
Thuisgekomen bleken er nog wat andere problemen op te doemen. De treinenloop was in het honderd gelopen, doordat er door de storm her en der bomen op het spoor lagen.

Diverse treinen vielen uit, andere hadden te kampen met vertraging.
Na het ontbijt brachten Siebe en Ana ons naar East Croydon, waar we afscheid namen van onze gastheer en -vrouw. Het was een gezellig Paasweekeinde geweest. Door het slechte weer hadden we minder gewandeld dan gehoopt, maar we hebben veel spelletjes gedaan.
Via de automaat kochten we 2 tickets naar St. Pancras. Door de vertraging van 8 minuen hadden we op 11.03 de trein van 10.55 naar Bedford. De trein reed langzamer dan donderdag, zodat we meer tijd hadden om om ons heen te kijken.

Om kwart voor 12 liepen we door St. Pancras naar het plein bij the London University of Arts. Bij "The Grain Store" namen we cappuccino en warme chocolademelk. 7 Pond lichter wandelden we terug naar St. Pancras, waar we 2 x door de pascontrole gingen. Eenmaal Engeland uit, eenmaal Europa in.

Onze Thalys had 10 minuten vertraging, daar er nog veel mensen in moesten stappen als gevolg van de lange rijen vanwege de bagagecontrole. In Brussel-Zuid werden de passen niet gecontroleerd, maar militairen met mitrailleurs lieten zien, dat de situatie nog niet normaal was.
De Thalys naar Schiphol vertrok ook met 10 minuten vertraging. In de trein hoorden we, dat er minder hard gereden werd als gevolg van het slechte weer eerder op de dag: de storm, die wij vannacht al hadden gehad.

Intussen las ik "Wilts erfenis" van Tom Sharpe uit.

Ada deed hetzelfde met "En uit de bergen klonk de echo" van Khaled Hosseini.

We reisden via Hoogmade naar Schiphol om vandaar in 2 etappes naar De Vink te treinen. Om kwart voor 9 waren we weer thuis. We gingen grotendeels terug op de heenweg.

Geen opmerkingen: