zaterdag 19 maart 2016

Alternatieve Joop Zoetemelk Classic

Vandaag organiseerde de Leidse wielrenvereniging "Swift" voor de 10e keer op rij de Joop Zoetemelk Classic. Voor toerfietsers is dit inmiddels DE openingsrit van het jaar geworden.

Zelf deed ik dit jaar niet mee. Ik moest naar Annie's verjaardag. En dan bedoel ik niet het terras aan het water van de Rijn.

Mijn oudste zus vierde haar 75e verjaardag, een mijlpaal waar je trots op mag zijn. Als goed bibliothecaris zie ik dan meestal wel kans om een toepasselijk boek te vinden. Vanmorgen kocht ik bij De Kler het boek "Anna" van Niccolò Ammaniti.

Daar het deze week Boekenweek is, kregen we het Boekenweekgeschenk "Broer" van Esther Gerritsen er cadeau bij.

Om 1 uur vertrokken Ada en ik van huis. Naast bovenstaande boeken had ik een zak koetjesrepen bij me< een stukje jeugdsentiment. In onze jeugdjaren werd er op hoogtijdagen in het gezin met 12 kinderen op koetjesrepen getrakteerd.
In Leiden kwamen we diverse groepjes wielrenners tegen, maar het zou een stuk drukker worden toen we op het fietspad richting Oud-Ade reden. Flink wat wielrenners en toerfietsers kwamen ons tegemoet gereden. Dat klopt ook wel, want wij reden tegen de stroom van de Joop Zoetemelk Classic in.

Langs het standbeeld van Joop in Rijpwetering trapten we tegen de wind in naar de Ringvaartdijk, waar we ter hoogte van Leimuiden het parcours van de Joop Zoetemelk Classic verlieten. Daarna was het nog maar een klein stukje naar "Rozen & Radijs" in Burgerveen, waar het feest gegeven werd.

Uiteraard feliciteerden we Annie van harte met het volmaken van driekwart eeuw. Onder het genot van een hapje en een drankje hadden we een gezellige middag met onze familie, waarbij we kennis maakten met Jane.

Daar zij geboren en getogen is in Liverpool, kwam ons Beatles-project uiteraard ook ter sprake.

Met de wind in de rug trapten we weer naar de Sleutelstad toe, waar we om 7 uur met 57 kilometer als dagtotaal onze Alternatieve Joop Zoetemelk Classic beëindigden.

Geen opmerkingen: