vrijdag 18 maart 2016

Elastieken

Wie dacht, dat de "Krasse knarren" zomaar aan deze Geuzennaam gekomen is, vergist zich deerlijk. Ondanks dat ik met mijn 60 jaar tot de jonkies behoor, wordt er meestal stevig doorgetraind. Vandaag moest ik langs de filialen van de Katwijkse bibliotheek rijden om de kratten te wisselen.
Op de terugweg kwam ik op de Boslaan een groepje wielrenners tegen met Jan versteegen met zijn wapperende haardos in tweede positie. Het zijn beslist geen mooi weer fietsers, want het was vanmorgen miezerig maar vooral waterkoud weer.
Vanmiddag fietste ik naar de Vondellaan, waar ik met een tegoedbon bij Ooms Sport een paar nieuwe witte handschoenen voor het komende schaatsseizoen kon afrekenen.

Barts basic skigloves passen prima bij mijn witte Salomons.

In de verder lege IJshal had ik om 5 uur alle tijd om de pilonnen uit de kast van de IJVL te halen. In de kast lagen ook enkele oude trainingsjacks. Nieuwsgierig keek ik, wat er verder nog in de kast te vinden was. Onder de kleding vond ik een plastic zak met elastieken. Daar konden we wel wat mee tijdens de laatste training van het seizoen.

Nu komt souplesse bij het schaatsen goed van pas, maar ik moet u eerlijkheidshalve bekennen, dat bovenstaande oefeningen niet helemaal gelukt zijn. Of wat nauwkeuriger gesteld: helemaal niet.
Maar de elastieken brachten wel nieuwe oefenstof. De kinderen konden met pootje over veel meer naar binnen hangen, ze konden elkaar op sleeptouw nemen en met 2 groepen van 6 kinderen konden ze hiermee veel makkelijker "polonaiseschaatsen".

Met een serie gewone oefeningen zoals diep zitten, diverse starts, een estafette en wat valoefeningen was het al snel kwart over 6. Met de groep van Margreet Hetebrij sloten we het seizoen af met "curling". Eén pilon werd midden op een blauwe lijn gezet. De kinderen kwamen met een andere pilon aangeschaatst en moesten deze vanaf een meter of 10 zo dicht mogelijk naar het doel toeschuiven.

Het allerlaatste spel konden we net niet afmaken: de stoelendans. Er waren nog 3 kinderen en 2 pilonnen over op het moment, dat wij plaats moesten maken voor de Zamboni's. Voor het volgende seizoen weten we in ieder geval, dat we oefeningen met elastieken in kunnen plannen vanaf het begin.

Geen opmerkingen: