donderdag 10 maart 2016

Ontregeld

Bij een van de laatste donderdagmorgentrainingen van de "Krasse knarren" was het vandaag ontregeld. Het begon ermee, dat Wierd Wagenmakers afwezig was, die bij de piramide traditiegetrouw de eerste en de laatste 5 rondjes voor zijn rekening neemt.
Daarnaast hebben wij ook nog eens de "Twee van Breda" in onze gelederen. Daar waar Koot en Bie de "Regelneef" op lieten dragen, daar beschikken wij in de persoon van Henk Distelvelt over de "Ontregelneef".

Bij de eerste serie van 20 rondjes nam hij niet de gebruikelijke 5 rondjes de koppositie in, maar 13, waardoor nummer 3 maar 2 rondjes op kop kwam en de vierde helemaal niet. Bij de tweede serie van 20 liet ik dezelfde personen in dezelfde volgorde opdraven. Toen Henk het peloton aan moest gaan voeren, liet hij zich afzakken. Arthur van Winsen nam de honneurs waar. Hij pakte 10 rondjes kopwerk.
Zelf was ik de tweede helft ietwat ontregeld. De eerste helft liepen de bochten lekker. Zo ook de 25 rondjes op kop, tot ik aan het eind ervan een halve misslag maakte. Ik moest nog een rondje of 4 rijden. Er sloop toch weer onzekerheid in, het probleem van de laatste maanden. En als je onzeker bent, dan zijn je bochten automatisch minder.
Ik zorgde er voor, dat ik weer aan het eind van het peloton reed, zodat ik me weer op het pootje over kon concentreren. De ene keer ging het beter dan de andere keer. Voor het ontregeld raken heb ik Henk helemaal niet nodig.

Daar kan ik zelf ook wel voor zorgen!

Geen opmerkingen: