donderdag 17 maart 2016

Afsluiting seizoen

Hoewel het nog ruim een week duurt, voordat de Leidse IJshal haar deuren sluit, hadden wij als "Krasse knarren" vanmorgen de afsluiting van het schaatsseizoen.

Bepakt en bezakt vertrok ik met een volle fietstas naar de Vondellaan, waar Hermien Ravensberg mij dit hoopvolle bericht uit het Leidsch Dagblad liet lezen.


Na een kwartiertje ingereden te hebben, begonnen we om 9 uur met een kleine 20 "Krasse knarren" met een aflopend schema. We begonnen met 15 rondjes, daarna 14 en zo liep het terug tot we aan 1 rondje begonnen, waarbij uiteraard mijn luide "Laatste ronde" door de hal schalde. Het is maar goed, dat ik hier in "De Hobbit" vroeger veel op getraind heb.

Het schaatsen ging redelijk goed met dat verschil, dat er op donderdag veelal harder gereden wordt dan op dinsdag. Zo ook vandaag. Vooral bij een hogere snelheid in de bochten had ik daar in het begin wat last van. Je moet met een hogere snelheid meer druk zetten en daarbij lieten de beenspieren voelen, dat ik afgelopen vrijdag toch aardig diep was gegaan.
Ik maakte er geen enkel probleem van en liet me rustig afzakken naar de staart van het peloton en af en toe liet ik een gat vallen. De bochten probeerde ik zo goed mogelijk te lopen. Volgend seizoen moet ik het pootje over weer gaan automatiseren zoals voorheen.

Na afloop werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet. Maar voor het zo ver was, nam Arthur van Winsen het woord.


Als coördinator werd ik bedankt door mijn tandarts en door Wierd Wagenmakers. Als voedselpakket om de zomer door te komen ging ik naar huis met sportvoeding: een blik erwtensoep en een Fries suikerbrood. Altijd lekker.

Daarna kon ik de vrijwilligers van de IJshal einderlijk geven, wat we de laatste jaren zo vreselijk missen.

Naast dit prachtige boek behorend bij de gelijknamige tentoonstelling had ik een fles cider of speciaalbier voor de vrijwilligers. Ook een aantal "Krasse knarren" werden hiermee verrast, wat mij de gelegenheid bood om het bijna afgelopen schaatsseizoen in vogelvlucht de revu te laten passeren.
Toen we buiten kwamen na de gezellige afsluiting van het seizoen, voelde je de lente. Het was heerlijk.

In het zonnetje fietste ik met Hans van der Plas richting huis.

Ik heb zo'n vaag idee, dat ik zondagmiddag om een uur of 5 diverse "Krasse knarren" tegenkom als "The Shoes" optreden in "De Gewoonste Zaak" in Lisse.

Geen opmerkingen: