zondag 13 maart 2016

Penny Lane

Gisterenmiddag fietsten Ada en ik in het zonnetje naar station Voorhout, waar we werden opgepikt door Joop Beenakker. Onderweg pikten we Joep op. Gezamenlijk reden we naar Bas en Nel toe, waar we met Tim, Sheila en Rob een gezamenlijke oefenmiddag hadden van het Beatles-project van de Leidse Koorprojecten.
Na de koffie en thee gingen we aan de slag. Nu kent iedereen de muziek van "The Beatles" heel goed en daar zit meteen de valkuil. De nummers zijn deels herschreven naar koormuziek door Jetse Bremer.

Dit speelde ons het meeste parten bij "Penny Lane".

Hier valt nog een hoop aan te sleutelen. Maar goed, we hebben nog 6 weken om thuis te oefenen op dit moeilijker gemaakte nummer.
Sommige nummers gingen heel aardig, zoals "Ticket to ride".

Bij "Michelle" ontdekte ik, dat er 2 bladzijden uit mijn partituur ontbraken. Niet echt handig natuurlijk. Bij het rapen is dus iets mis gegaan.

Volgens onbevestigde berichten verblijft Paul McCartney momenteel in Guantanama Bay....
Als enige bas moest ik mij staande zien te houden tussen 4 tenoren en 3 sopranen. Dat lukte soms heel aardig, soms niet. Vaak hebben de bassen echter een eenvoudige stem bedoeld ter ondersteuning van de andere stemmen. Er was echter een paar keer een uitzondering. De grootste was die bij "Hey Jude", waar de bassen de hoofdstem hebben. Gisteren was dat dus mijn solopartij.

Tussen de bedrijven door hebben we vreselijk veel gelachen. Want daar is muziek natuurlijk ook voor bedoeld: plezier maken. En dat deden we!

Geen opmerkingen: