vrijdag 4 maart 2016

Marathonschema

Je loopt een marathon normaal gesproken niet zonder een gedegen voorbereiding. Voor mij begint deze zondag met de 10 kilometer van de City-Pier-City in Den Haag. Deze loop ik net als in vroeger jaren als gastloper mee met het team van GBA Accountants, het bedrijf van mijn trainingsmaat Hans Boers.

Volgende week wordt een lichte hersteltraining. Een paar dagen na ruim 7 uur geschaatst te hebben bij de Bert Grotenhuis Bokaal is het verstandig om gas terug te nemen.

Op 20 maart staat de Voorschotenloop op het programma.
Na het Paasweekeinde begint het pas echt met de eerste 30 kilometer bij de Braassemloop op 3 april. Het weekeinde erop wil ik op eigen houtje een halve marathon gaan lopen, vermoedelijk door aan Hollen door de Bollen een extra lus van 10 of 11 kilometer vast te plakken al betwijfel ik of Jaap de Gorter dat ook doet.

Een week later ben ik weer in de Bollenstreek te vinden, waar ik de tweede 30 kilometer loop bij de Omloop van Noordwijkerhout.
Het laatste weekeinde van april wordt wederom een niet georganiseerde halve marathon, waarna op de Dag van de Arbeid een geduchte inspanning geleverd gaat worden bij de afsluitende 30 kilometer bij de Henk Hakker Memorial.
Op Bevrijdingsdag, die dit jaar samenvalt met Hemelvaartsdag, is de halve marathon bij de traditionele Hanepoelloop het slotakkoord van het echte duurwerk. Met een rustige 10 kilometer in het vroege Pinksterweekeinde ben ik dan klaar voor de marathon van Leiden op zondag 22 mei.

Geen opmerkingen: