woensdag 27 april 2016

Volksfeest op de volkstuin

De voorpagina van Trouw had vandaag een zeer toepasselijke kop: Klappertanden op Koningsdag.
Bij het artikel stond een veelzeggend staatje van de temperaturen van de afgelopen 50 jaar op 27 april. Dit jaar behoort daarbij tot de koudste dagen. Op onderstaande statistiek is het verschil tussen de temperatuur in december 2015 en april 2016 duidelijk zichtbaar.

Mijn vrouw en ik hadden een rustige ochtend met wat huishoudelijke klussen. Het weer met langstrekkende buien en een koude noordwesten wind nodigde niet echt uit tot buitenactiviteiten.

Voor mij paste deze rustdag prima in mijn marathonschema tussen de 10 kilometers van gisteren en morgen.

Na thuis geluncht te hebben terwijl een hagelbui zijn lading loste, vertrokken we na de bui op de fiets naar de volkstuin, terwijl half Nederland zich overgaf aan een drinkgelag op dit volksfeest.

Daar deed ik natuurlijk niet aan mee. Ik hou niet van drinkgelagen. Nooit gedaan ook.

Derhalve vierden wij het volksfeest op de volkstuin. Op een enkel buitje na bleef het 's middags droog op de tuin, waar wij samen druk bezig waren met het zetten van een hek. Drie dikke palen van 2 meter moesten stevig in de grond gezet worden. Na voorgeboord te hebben in de grond moesten we de palen met een kleinere paal de grond in slaan. Best wel zwaar werk.

Het was het enige moment, dat ik het warm had op deze kille Koningsdag.

Na het vastmaken van het gaas gaf ik de planten in de kas water, waarna ik naar huis fietste, terwijl Ada nog wat klusjes op de tuin deed. Maar ja, zij heeft dan ook groene vingers.

Geen opmerkingen: