donderdag 14 april 2016

Nieuwe IJshal

Vanmorgen liep ik 8 kilometer in aanloop naar de marathon van Leiden. Het is iets minder dan op andere donderdagen, maar morgenavond staat de Singelloop op het programma en zondag de tweede 30 kilometer.

De loop ging naar het huis van Jaap de Gorter en weer terug. Ik bracht 2 toegangskaartjes voor de uitvoering van het Beatlesproject van de Leidse Koorprojecten in de Lokhorstkerk.

Bij thuiskomst opende ik mijn mailbox, waarbij ik dit hoopvolle artikel uit het Leidsch Dagblad kreeg doorgestuurd van Jos Drabbels. Als u op het hier bovenstaande artikel klikt, dan is het goed leesbaar. Een mijns inziens zeer positief artikel.

We stevenen af op een ijsbaan van 250 meter. Natuurlijk heeft iedere schaatser liever een 400-meterbaan of eventueel een 333-meterbaan, maar dit is het hoogst haalbare wat we kunnen krijgen. Het is het mooiste verjaarscadeau, dat de Leidse IJshal, die in oktober 40 jaar bestaat, kan krijgen.

De binnenbaan wordt een slag groter en de buitenbaan wordt 2 keer zo breed, dus ook een stuk veiliger. Het blijft een ideale ijsbaan om aan kinderen schaatsles te geven.
Ik heb nu 37 seizoenen aan de Vondellaan geschaatst. Ik hoop, dat ik er bij IJshal "De Vliet" nog eens 37 jaar aan vast mag plakken....

Geen opmerkingen: