dinsdag 19 april 2016

Zittende zwaan

Iedereen, die voor een marathon traint kent het verschijnsel: loodzware bovenbenen in de dagen na een 30 kilometerloop. Vandaag had ik ook last van dit verschijnsel, toen ik om half 9 begon aan mijn hersteltraining van 7 kilometer. Vooral de eerste kilometer viel behoorlijk tegen. Toen de benen losgelopen waren, ging het langzamerhand steeds beter.

Na op de volkstuin de planten in de steeds groener wordende kas water gegeven te hebben, liep ik derhalve wat soepeler naar huis. Hier pakte ik mijn fiets en trapte naar Leiden, waar ik wat boodschappen deed.

Op de terugweg reed ik over het vrij nieuwe fietspad langs de spoorlijn naar Utrecht. Midden op het fietspad zag ik een zittende zwaan. Nu moet je met zwanen toch wel voorzichtig zijn. Naar mijn idee reed ik er ruim genoeg omheen, maar op het laatste moment stak de zwaan zijn nek uit. Ik kan u vertellen: deze is ineens behoorlijk lang.

Ik moest om een val te voorkomen plotsklaps uitwijken en reed vanaf het rode asfalt het gras op. Gelukkig heb ik enige ervaring met mountainbiken, dus het lukte me om zonder kleerscheuren mijn weg te vervolgen.

Geen opmerkingen: