vrijdag 15 april 2016

Singelloop

Vanavond fietste ik in een miezerregentje naar de Leidse binnenstad. Aan de Langegracht haalde ik bij speaker Teun de Reede mijn startnummer op voor de Singelloop. Bij de startstreep kwam ik Jeroen Straathof tegen, voormalig wereldkampioen junioren en de eerste wereldkampioen op de 1500 meter schaatsen. Samen met zijn vrouw Evelien en hun 2 oudste dochters deed de voormalige ploeggenoot van Siebe mee met de Singelloop.

Terwijl ik onder de startboog stond te wachten op het startschot, zag ik schuin voor me een Tyrannosaurus Rex, beter bekend als T-Rex, rondstappen.


Dat is niet zo vreemd: de T-Rex was dit jaar de mascotte van de 7 kilometer lange loop langs de mooie Leidse singels.

Ook Ruud Vermeulen, met wie ik heel wat kilometers heb geschaatst, was van de partij toen de Leidse cabaretier Jochem Myjer het startschot loste om half 8.

Het lange lint vertrok voor de 7 kilometer.

Met startnummer 124 vertrok ik voor de voor mij vrij korte afstand. Doordat ik redelijk vooraan mocht starten, kwam ik vrij snel in mijn eigen ritme. Op de Langegracht was het af en toe wat krap, maar op de singels had je genoeg ruimte.

Het lopen ging vrij makkelijk, maar doordat ik eigenlijk alleen op duur train merkte ik wel, dat ik snelheid tekort kwam. Na het rondje van 7 kilometer stond er een tijd van ruim 32 minuten op de klokken, een degelijke tijd.

Ik keek nog een minuut of 20 naar de binnenkomst van hele hordes lopers, alvorens ik naar mijn fiets wandelde. Deze stond bij het huis van mijn nicht Linda Lieverse. Ik belde aan en zij deed open. We kletsten even bij over het lief en leed in de familie.
Op de terugweg fietste ik nog even langs Jaap de Gorter voordat ik een thuis een lekkere warme douche nam.

Geen opmerkingen: