maandag 12 september 2016

Tropentraining

Het blijft een bijzondere zomer, ook al is de meteorologische herfst op 1 september begonnen. Tropische dagen is september zijn zeldzaam, maar momenteel rijgen we de ene warme dag aan de andere als ware het een kralensnoer.

Vanwege de steeds kortere dagen was de droogtraining van de IJVL vervroegd van half 8 naar 7 uur. Het lijkt heel weinig, maar het maakt het toch lastig, als je om kwart over 5 pas klaar bent met werken, dan van Katwijk naar Leiden moet fietsen en vervolgens om 7 uur weer op de fiets moet zitten naar het clubhuis van "Swift".
Daar het warme eten nog niet klaar was, begon ik met het toetje, daarna nam ik sla om de maaltijd af te sluiten met een warme rijstschotel. Inderdaad, de omgekeerde volgorde, maar mijn maag had daar geen enkel probleem mee.
Ik haalde de trainer van dienst, Jos Drabbels, op met wie ik naar "De Bult" fietste. Na een rondje inlopen op het industrieterrein liepen we door naar het bruggetje tussen "De Bult" en Roomburg, waar de helft van de groep krachttraining in de elastieken deed en de andere helft Monty Python speelde op het touwladder.

Na een achttal oefeningen wisselden we.
Met avondtemperaturen van een graad of 25 zweetten we behoorlijk bij deze tropentraining. En dan te bedenken, dat we trainen voor temperaturen, die een graad of 30 lager liggen....

Het zweten nam toe bij de volgende sessie: de trap van 30 treden moesten we een achttal keren snellopend of in schaatssprongen nemen om dan een meter of 300 te lopen om weer aan de voet van de trap terecht te komen. Bij deze temperaturen was het geen "Stairway to heaven".

Maar conditioneel is het natuurlijk een prima oefening. Wie echter dacht, dat we daarmee klaar waren, vergist zich. Op het grasveld deden we nog een serie oefeningen om de romp sterker te maken: buikspieroefeningen, luchtfietsen en dergelijke. We besloten de training met een rondje van 650 meter op "De Bult". Hans Boers en ik deden er nog eentje extra. Het was half 9 en waar je bij het eerste rondje alles nog redelijk goed kon zien, daar was het zicht bij het tweede rondje al veel minder. Maar ja, het is bekend, dat de nacht in de tropen veel sneller valt!

Geen opmerkingen: